Νομοθετική ρύθμιση για παρακολούθηση μαθημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ εντός φυλακής προανήγγειλε ο Χ. Αθανασίου

Την υιοθέτηση νέας νομοθετικής ρύθμισης η οποία προβλέπει την παρακολούθηση μαθημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ από κρατουμένους  εξ αποστάσεως, είτε δια αλληλογραφίας είτε και δια μέσου ηλεκτρονικών μέσων, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι η νέα αυτή νομοθετική παρέμβαση έρχεται να «καλύψει το κενό που έχει ο νόμος» και, μεταξύ άλλων, προβλέπει, όπως είπε, ότι καθηγητές θα παρακολουθούν τους φοιτητές,  θα μπορούν να διαβάζουν από δωρεάν βιβλία για να δίνουν εξετάσεις, αλλά και ότι θα δίνουν εξετάσεις εντός των φυλακών με τις ίδιες συνθήκες που γίνεται και στα εξεταστικά κέντρα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ, δηλαδή και υπό την επιτήρηση καθηγητών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι για να προωθηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση χρειάζεται να συμφωνήσει και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την άποψη ότι ορθώς απορρίφθηκε το αίτημα για χορήγηση άδειας που κατέθεσε ο Νίκος Ρωμανός από τους δικαστές και συμπλήρωσε ότι «ο Θεός ο ίδιος να κατέβει δεν πρόκειται να πάρει άδεια. Υπάρχουν νόμοι…»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη συμπάθειά του σε ανθρώπινο επίπεδο καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή και προσέθεσε ότι ο ίδιος, όπως και ο πρωθυπουργός, έχουν διαρκή ενημέρωση για την πορεία της υγείας του απεργού πείνας.

Δήλωσε, επίσης, ότι έχει ζητήσει από το γραφείο του να έρθει σε επαφή με την οικογένεια Ρωμανού προκειμένου να κανονιστεί μια συνάντηση, κάτι, όμως, που δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί λόγω του ότι ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός είναι αντίθετος σε κάτι τέτοιο.