Doing Better

Είναι εύκολο να μένει κανείς με σταυρωμένα τα χέρια, επιλέγοντας μια στάση μοιρολατρίας και αρκούμενος στην έκφραση της αποδοκιμασίας του για τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο μας, σε κοντινό, άμεσο επίπεδο αλλά και σε πιο μακρινό. Κάποιοι συμπολίτες μας όμως ξεπερνούν καθημερινά τη ληθαργική αδράνεια της απραξίας διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Όπως για παράδειγμα η πρωτοβουλία Με-νου για 5.000 που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά την Κυριακή, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας Feeding the 5000. Εθελοντές θα μαγειρέψουν ένα τεράστιο μπριάμ -5.000 μερίδες θα διατεθούν δωρεάν- αξιοποιώντας λαχανικά που προορίζονται για πέταμα λόγω “ελαττωματικής εμφάνισης”, τα οποία όμως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση και θρεπτικότητα από τα πιο καλλίγραμμα αδερφάκια τους (είδατε το ντοκιμαντέρ Just Eat It πέρσι;).

Άλλη μια εξαιρετική πρωτοβουλία που μας τράβηξε την προσοχή είναι η συνεργασία μεταξύ Athens Voice, Αθήνα 9,84 και ΕΛΤΑ για την ειδησεογραφική (και όχι μόνο) ενημέρωση των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας στα Αραβικά.

Μια παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση των αναγκών των προσφύγων διεξάγεται αυτές τις μέρες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσω Kickstarter και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1,3 εκατ. δολάρια.

Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε καταστάσεις και ανθρώπους γύρω μας, ο καθένας με τον τρόπο και το μέσο που του ταιριάζει καλύτερα.