Εκτεταμένη κινητοποίηση για ακυβέρνητο φουσκωτό στην Κέρκυρα

Καλά στην υγεία τους είναι οι τέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν σε ακυβέρνητο φουσκωτό βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Για την διάσωσή τους στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής γιγαντιαία επιχείρηση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.

Τρία πλωτά του Λιμενικού, πέντε περιπολικά, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο SIKORSKY του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και 30 παραπλέοντα και πέντε αλιευτικά σκάφη ενημερώθηκαν άμεσα και τελικά κατόρθωσαν να εντοπίσουν το φουσκωτό το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λιμενικού, το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος, με το όνομα ”ΒΙΟΛΕΤΑ” στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. βόρεια των Οθωνών. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού που προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τεσσάρων επιβαινόντων.

Οι επιβάτες του φουσκωτού είχαν αποπλεύσει απογευματινές ώρες της Παρασκευής από τους Οθωνούς με προορισμό την Κέρκυρα, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασαν τον έλεγχο του σκάφους τους.