Μπαράζ παρασύρσεων πεζών τις τελευταίες 72 ώρες - Τέσσερις νεκροί, ένα παιδί σοβαρά στο νοσοκομείο

Επτά παρασύρσεις πεζών σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Αττική, με αποτέλεσμα να χάσουν τέσσερα άτομα τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, διαστάσεις «επιδημίας» έχουν λάβει τα τροχαία στην Αττική, αποτυπώνοντας έτσι το χάος που επικρατεί στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ενδεικτικό της κακής οδηγικής συμπεριφοράς είναι, ότι τα τροχαία ατυχήματα στην χώρα σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 27,8% τον Μάρτιο και ανήλθαν σε 932, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΣΤΑΤ, 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (αύξηση 18,8%), 40 τραυματίστηκαν βαριά (αύξηση 8,1) και 1.043 τραυματίστηκαν ελαφρά (αύξηση 26%).

Τροχαίο δυστύχημα στο Κερατσίνι – Νεκρή μία ηλικιωμένη

Το τραγικό 72ωρο των τροχαίων παρασύρσεων ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης (30/5), περίπου στις 21:20, ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στην διασταύρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με την Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, παρέσυρε μία ηλικιωμένη γυναίκα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Κολωνός: Μοιραία παράσυρση ενός άνδρα

Το ίδιο βράδυ, λίγη ώρα μετά, περίπου στις 22:40 καταγράφηκε και δεύτερη θανατηφόρα παράσυρση πεζού. Αυτή τη φορά στην διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμηδίου, ένα ΙΧ παρέσυρε έναν άνδρα, ο οποίος λίγο αργότερα εξέπνευσε λόγω των τραυμάτων του.

Τροχαίο στην Λ. Αλεξάνδρας – Νεκρός ένας 50χρονος πεζός

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/6), στη 01:10, στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από Κηφισίας προς Πατησίων, στο ύψος του Γκύζι, παρασύρθηκε από ΙΧ που οδηγούσε 44χρονη, ένας 50χρονος άνδρας που διέσχιζε τον δρόμο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 50χρονο στον Ερυθρό Σταυρό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την έρευνα κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα ερευνά η Τροχαία.

Μηχανάκι παρέσυρε γυναίκα και παιδί – Στο νοσοκομείο διασωληνωμένη η 3χρονη

Λίγες ώρες αργότερα, ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης (1/6), όταν ένα μηχανάκι, παρέσυρε μία γυναίκα και ένα 3χρονο παιδάκι επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου, την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, από σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση και σηματοδότης.

Η γυναίκα, οικιακή βοηθός που φυλούσε το παιδάκι και το 3χρονο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το 3χρονο κοριτσάκι βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένο, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παίδων», ενώ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε η 70χρονη όπου και νοσηλεύεται.

Ο 35χρονος διανομέας με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη από τους αστυνομικούς, με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αυτοκίνητο χτύπησε πεζή στο Χίλτον

Λίγα λεπτά αργότερα στις 10 το πρωί της Πέμπτης, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, στην περιοχή του Χίλτον, ΙΧ παρέσυρε πεζή τραυματίζοντάς της, με αποτέλεσμα να την παραλάβει ασθενοφόρο, έχοντας τις αισθήσεις της.

Θανατηφόρα παράσυρση στην Κατεχάκη – Νεκρός αστυνομικός

Μερικές ώρες αργότερα, το βράδυ της Πέμπτης (1/6), ένας 43χρονος αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός της Τροχαίας, είχε σπεύσει στο σημείο για να καταγράψει ένα τροχαίο που είχε σημειωθεί νωρίτερα, αλλά ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε.

Παρά την μάχη των γιατρών, ο άτυχος αστυνομικός κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 22:30 στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού.

Ιαβέρης: Με 40-50 χλμ. μπορούμε να σκοτώσουμε κάποιον μέσα στον αστικό ιστό

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς, τόνισε στην ΕΡΤ: «νομίζουμε ότι πάμε πιο αργά βασικά δεν έχουμε γνώση του αντικειμένου, έχουμε άγνοια και το χειρότερο άγνοια της άγνοιας, με 40-50 χλμ. μπορούμε να σκοτώσουμε κάποιον μέσα στον αστικό ιστό ακόμα και να σκοτωθούμε».

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης: «μόνο σε περίπτωση που υπάρχει διάβαση πεζών και σε φανάρι είναι υποχρεωμένος ένας οδηγός να σταματήσει και στο συγκεκριμένο σημείο είναι υποχρεωμένος να περάσει και ο πεζός».