Τέμπη: Πότε άρχισε τελικά η αναρρωτική του επιθεωρητή - Σύντομα στον εφέτη ανακριτή η δικογραφία

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε από δύο γιατρούς σε επιθεωρητή του ΟΣΕ μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, φαίνεται ότι η αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, την επομένη του ατυχήματος, και όχι λίγες ώρες μετά, όπως αρχικά είχε αναφερθεί. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύντομα αναμένεται να αναλάβει την υπόθεση ένας εφέτης ανακριτής που έχει οριστεί από το Εφετείο.

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες της βραδινής βάρδιας κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των μεταφορών, η οποία οδήγησε στο θανατηφόρο ατύχημα. Είναι προγραμματισμένο να δώσουν τις καταθέσεις τους μέσα στις επόμενες 24 ώρες και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν. Επιπλέον, ο κύκλος των ατόμων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες είναι πιθανό να διευρυνθεί και πέραν της Λάρισας, του τόπου του δυστυχήματος.

Τέμπη: Δύο Εφέτες Ανακριτές για τη διερεύνηση της τραγωδίας

Οι δύο Εφέτες Ανακριτές, ο Σωτήρης Μπακαΐνης και η Σοφία Λυμπεριάδου, ορίστηκαν από το Συμβούλιο Εφετών για να αναλάβουν τη διερεύνηση της τραγωδίας. Ο ρόλος τους είναι κρίσιμος για να ρίξουν φως στα αίτια του ατυχήματος και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Καθώς η έρευνα προχωρά, ενδέχεται να προκύψουν περισσότερα στοιχεία και οι εισαγγελείς ίσως χρειαστεί να διευρύνουν το πεδίο δράσης τους για να εντοπίσουν και άλλους πιθανούς ενόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη έχει εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος και την αποτροπή παρόμοιων ατυχημάτων στο μέλλον. Η τραγωδία πυροδότησε επίσης μια εθνική συζήτηση σχετικά με τη σημασία της διασφάλισης της ασφάλειας των δημόσιων υποδομών και την ανάγκη λογοδοσίας όταν συμβαίνουν αποτυχίες.