Εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου

Λίγες ημέρες μετά την προφυλάκισή τους, ο Εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας ζητεί να αφεθούν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνά, και η 36χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Οι δύο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την απολογία τους στον εφέτη ειδικό ανακριτή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι κατηγορούμενες είχαν αρνηθεί την κατηγορία, με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου να παραδέχεται μόνο ότι έκρυβε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου. Ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκισή τους με τους εξής περιοριστικούς όρους: Για την Αθηνά Τσάκαλου, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές/μήνα και απαγόρευση μετακίνησης από την περιοχή της Σαλαμίνας.

Για τη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου ο εισαγγελέας προτείνει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μια φορά/μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της. Τον τελευταίο λόγο, πάντως, θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που θα αποφανθεί με βούλευμά του.