Μαρουσάκης: Πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά - Χειμωνιάζει σταδιακά - Ποιες περιοχές θα πλήξει

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις προσεχείς ώρες και ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή την εβδομάδα τη χώρα θα πλήξουν διαδοχικά κύματα κακοκαιριών. «Σήμερα, Τρίτη, έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που αρχίζει να μετατοπίζεται από τη Δυτική Ευρώπη. Έχει ήδη φτάσει στην Ιταλία και δίνει αρκετές βροχές» τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN.

Ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ότι τις αμέσως επόμενες ώρες θα επιδεινωθεί ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, ενώ αύριο τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές.

Πάντως, σήμερα, στην Αττική θα επικρατήσουν ήπιες συνθήκες, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 21-22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός ξεκίνησε με… ήπιες διαθέσεις, όμως από το απόγευμα αναμένονται βροχές.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς το κύμα κακοκαιρίας «θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά». Όπως εξήγησε, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη δυτική χώρα, δηλαδή από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικά. Αργότερα, μέσα στη μέρα, θα εκδηλωθούν φαινόμενα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η κακοκαιρία, προσέθεσε, θα κάνει και ένα γρήγορο πέρασμα από το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας». Από την Πέμπτη, ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας θα απομακρυνθεί και «μπαίνει βοριάς για να πέσει η θερμοκρασία».