Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τις εκρήξεις και τη φωτιά στο κατάστημα στην Αχαρνών

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου και προπανίου, που βρίσκεται επί της οδού Αχαρνών 210.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις, καθώς μέσα το κατάστημα υπήρχαν φιάλες υγραερίου και προπανίου.

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στο ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Αχαρνών 210 και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη βαρύτατα εγκαύματα από την έκρηξη και την πυρκαγιά που προκλήθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Λόγω της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στην Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Άγιου Μελέτιου έως το ύψος της Νιόβης προς το κέντρο. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε περίπου στις 8:30 το βράδυ.

Στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδρομή παρείχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Εξαιτίας των συνεχών εκρήξεων αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, η φωτιά μεταδόθηκε γρήγορα στο πενταώροφο κτίριο από τις τέντες, από τον έναν όροφο στον άλλον.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχαν συνεχείς εκρήξεις, ενώ ταυτόχρονα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχώρησαν στη διάσωση και τον απεγκλωβισμό άλλων τριών ατόμων -και μάλιστα εσωτερικά από τις σκάλες, με φιάλες οξυγόνου στο στόμα.