Άγρια συμπλοκή στο Γαλάτσι με μαθητές από το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε - Πέντε συλλήψεις

Στο Γυμνάσιο όπου φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης, ο ο οποίος αυτοκτόνησε, ήταν μαθητές οι ανήλικοι που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή με τραυματίες στο άλσος Βεΐκου την Τρίτη.

Ειδικότερα, μια ομάδα μαθητών από το σχολείο του Μάκη, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Άλσος Βεΐκου την Τρίτη, επιτέθηκε φραστικά σε μαθητές από γυμνάσιο του Παγκρατίου και στη συνέχεια τα χτύπησε.

Όλα ξεκίνησαν όταν παρέες μαθητών από τα δύο σχολεία (το ένα από τα δύο είναι το σχολείο του 14χρονου Μάκη), που είχαν πάει σχολική εκδρομή στο άλσος, αρχικά τσακώθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν κάποιοι από τους ανηλίκους έβγαλαν αιχμηρά αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μαθητές. Κατά τις πρώτες πληροφορίες,  η συμπλοκή έγινε για ένα βίντεο που αφορούσε κοπέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις ανηλίκων. Στην κατοχή ενός εκ των πέντε βρέθηκε μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο όπου βρίσκονταν οι ανήλικοι για αρκετή ώρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν εκεί προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις ανηλίκων.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μαθητές.

Οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εξής κατηγορίες: σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, απειλή, απόπειρα κλοπής (επειδή προσπάθησαν να κλέψουν τα κινητά των άλλων παιδιών) και παραβίαση του νόμου περί όπλων.