Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο ότι δεν θέλει να διαπραγματευτεί - «Σκηνοθετημένες οι καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου»

Για «πλήρη έλλειψη επιθυμίας» να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, κατηγόρησε σήμερα το Κρεμλίνο την Ουκρανία.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και παρατηρούμε πλήρη έλλειψη επιθυμίας των Ουκρανών διαπραγματευτών να συνεχίσουν αυτή τη διαδικασία», κατήγγειλε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μία ημέρα αφού η ουκρανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι οι συνομιλίες έχουν ανασταλεί εξαιτίας της Ρωσίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μόσχα δεν διαθέτει καμία πληροφορία για τον Ρώσο στρατιώτη που δικάζεται από σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα για έγκλημα πολέμου, ενώ κατηγόρησε το Κίεβο ότι κατασκευάζει κατηγορίες τέτοιου είδους εναντίον της Ρωσίας.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία. Και οι πιθανότητες να βοηθήσουμε (τον κατηγορούμενο) είναι πολύ μικρές καθώς δεν διαθέτουμε διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι πολλές καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου που έχουν διατυπωθεί εναντίον Ρώσων στρατιωτών είναι «ψευδείς ή σκηνοθετημένες».