Την Παρασκευή 20/5 η απόφαση για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη - Ένταση στην αίθουσα

Την Παρασκευή 20 Μαΐου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, το πρωί της Τετάρτης, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για τον μαρτυρικό θάνατο της 21χρονης τότε φοιτήτριας, τον Νοέμβριο του 2018, σε ερημική περιοχή της Λίνδου, στη Ρόδο, μετά από άγρια σεξουαλική κακοποίησή της, είναι ένας 24χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 15ετή κάθειρξη για τον βιασμό της άτυχης κοπέλας.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην αίθουσα του δικαστηρίου

Στο δικαστήριο σήμερα ανέβηκαν οι τόνοι, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, όταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη οργίστηκαν ακούγοντας τον συνήγορο υπεράσπισης του νεαρότερου σε ηλικία κατηγορούμενου, αλβανικής καταγωγής, να παραθέτει τα επιχειρήματά του υπέρ του εντολέα του.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γρήγορα με την παρέμβαση των αστυνομικών που συνόδευσαν το ζευγάρι εκτός της αίθουσας. Η διαδικασία έκλεισε με την ερώτηση της προέδρου προς τους δύο νεαρούς εάν επιθυμούν να προσθέσουν κάτι επιπλέον από εκείνα που είπαν απολογούμενοι.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος, με καταγωγή από τη Ρόδο, σηκώθηκε πρώτος από το εδώλιο. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ο άλλος κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Αλβανία, είπε στους δικαστές: «Όπως είδατε δεν δέχομαι τον βιασμό, αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη.

Αυτό το άτομο (σ.σ. για τον συγκατηγορούμενό του) με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Η εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο είναι να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία.