Με Rafale στον αττικό ουρανό για πρώτη φορά η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα (Εικόνες)

Με λαμπρότητα διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση  για την 201η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στο κέντρο της Αθήνας.

Στην φετινή παρέλαση συμμετείχαν για πρώτη φορά φέτος και τέσσερα από τα προσφάτως ενταχθέντα στην Πολεμική Αεροπορία ελληνικά μαχητικά Rafale, που αποκτήθηκαν από τη Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι μαχητικά είχαν φτάσει στην αεροπορική βάση της Τανάγρας τον περασμένο Ιανουάριο.

5547931__1_

Στον αττικό ουρανό έκαναν την εμφάνισή τους και άλλα τέσσερα της γαλλικής αεροπορίας, που απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που θα εκτελούσαν διελεύσεις πάνω από την πρωτεύουσα.

Στην παρέλαση συμμετείχε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «Ίκαρος», απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύτηκε από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης», καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117.

Παρόντες στο Σύνταγμα ήταν o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, που παρακολούθησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και 18 ναύτες από τη γαλλική φρεγάτα ALSACE.

5547931__1_