Τουλάχιστον 300 νεκροί από τον βομβαρδισμό στο θέατρο της Μαριούπολης

Περίπου 300 άτομα εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό στο θέατρο της Μαριούπολης την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο Ουκρανούς αξιωματούχους.

«Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας.

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για αριθμό θυμάτων. Είναι δύσκολο να διευκρινιστεί πόσοι ακριβώς άνθρωποι χάθηκαν, λόγω των συνεχών βομβαρδισμών και των εκτεταμένων καταστροφών στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι το θέατρο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους στις 16 Μαρτίου και μέσα σε αυτό υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε διαψεύσει ότι «χτύπησε» το θέατρο, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

Αναφορές για τέσσερις νεκρούς στο Χάρκοβο

Τέσσερις νεκροί από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις κλινικής που λειτουργούσε ως κέντρο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή αστυνομία.

«Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού το πρωί πολιτικής υποδομής από πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, 7 άμαχοι τραυματίστηκαν, 4 από τους οποίους υπέκυψαν στα τραύματά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκεί κοντά», προστίθεται στην ανακοίνωση. Το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.