Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Άφαντος ο δράστης - Ποιον θεωρούν βασικό ύποπτο οι Αρχές

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ανδραβίδας από την στυγερή δολοφονία τριών μελών της ίδιας οικογένειας μέσα στο σπίτι τους την περασμένη Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Νεκροί βρέθηκαν ο 32χρονος πατέρας, η 37χρονη μητέρα και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας δύο και τριών ετών. Τα θύματα βρήκε το 10χρονο παιδί της οικογένειας όταν γύρισε στο σπίτι από βόλτα.

Οι αστυνομικοί, ερευνούν κάθε λεπτομέρεια του τραγικού περιστατικού, που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην δράστη, ο οποίος παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής.

Απο τις Aρχές αναζητείται εντός και εκτός Ηλείας, ένας 61χρονος κάτοικος της περιοχής που θεωρείται και ο βασικός ύποπτος για τους φόνους, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr.

Οικονομικές διαφορές είναι πιθανό να οδήγησαν στην τραγωδία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον 32χρονο Αρμάντο Κλότσι, την 37χρονη σύζυγό του Μαρία και τα δύο από τα τρία παιδιά τους 1,5 και 2.5 ετών, μπήκε στο σπίτι τους περίπου στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δράστης του αιφνιδίασε αφού μπήκε στο σπίτι από την πίσω πλευρά όπου υπάρχει αυλή. Οι αστυνομικοί βρήκαν μετέπειτα το σπίτι χωρίς ηλεκτροδότηση, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν το σπίτι δεν ηλεκτροδοτείτο λόγω οφειλής ή ο δράστης έκοψε το ρεύμα πριν μπει.

Το κίνητρο της τετραπλής δολοφονίας είναι ένα ζητούμενο που σε συνδυασμό με το χαρακτήρα του υπόπτου, οδήγησε στην τραγωδία. Εικάζεται πως υπήρξαν οικονομικές διαφορές που δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, αλλά και πάλι δεν μπορεί να ειπωθεί με μεγάλη βεβαιότητα αυτό. Ο δράστης χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο εκτέλεσε τον 32χρονο και την 37χρονη και έπειτα στράφηκε στα παιδιά. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ σε ένα πρωτοφανές έγκλημα. Να δουν σε τι χρόνο συνέβησαν τα γεγονότα.

Γλίτωσε από θαύμα ο 12χρονος

Το τρίτο παιδί της οικογένειας στάθηκε τυχερό καθώς απουσίαζε την ώρα που μπήκε στο σπίτι ο δολοφόνος.

Ο δράστης, όταν το παιδί περίπου στις 19:00 χτύπησε την πόρτα για να μπει στο σπίτι δεν είχε τελειώσει το εγκληματικό του έργο. Είχε σκοτώσει και τα δύο παιδιά – πιθανόν φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς και είχε μεταφέρει τις σορούς των γονιών πάνω στο τρέιλερ που βρισκόταν στην αποθήκη ενώ ετοιμαζόταν να βάλει εκεί και τη σορό του 2,5 ετών αγοριού, καθώς βρέθηκε ακριβώς δίπλα στο έδαφος.

Αυτό το παιδί μαζί με το μικρότερο της οικογένειας δεν πρόλαβε να τα μεταφέρει και εντοπίστηκε από το μεγαλύτερο αδερφάκι του μέσα στο σπίτι.

Εικάζεται πως σκοπός του ήταν να μεταφέρει τα πτώματα για να αποκρύψει το έγκλημα. Όταν το παιδί έφτασε στο σπίτι του με τους φίλους του, ο δράστης της τετραπλής δολοφονίας, εγκατέλειψε βιαστικά το σπίτι, φεύγοντας και πάλι από την πίσω πλευρά μέσα από οικόπεδα.

Άλλωστε η απόσταση με το σπίτι του βασικού υπόπτου δεν είναι μεγαλύτερη των δύο λεπτών με τα πόδια. Ο 12χρονος καθώς οι γονείς του δεν του άνοιγαν την πόρτα μπήκε στο σπίτι από παράθυρο στην πίσω πλευρά. Ευτυχώς για αυτόν ο δράστης είχε φύγει.

 

Η διαφυγή με το αγροτικό

Οι Αρχές, για να εντοπίσουν τον δράστη, έλεγξαν το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Έτσι νωρίς το πρωί παρουσία δικαστικής λειτουργού, μπήκαν στο σπίτι του βασικού υπόπτου που απουσίαζε. Το έκαναν φύλλο και φτερό, βρήκαν κάποια όπλα αλλά και τα κινητά του, κλειστά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης οπλοφορεί, ίσως και με το όπλο που διαπράχθηκαν οι τέσσερις δολοφονίες και διέφυγε με το αγροτικό του όχημα και όχι με το πολυτελές επιβατηγό αυτοκίνητό του. Φαίνεται επίσης πως δεν έχει κινητό τηλέφωνο μαζί του ή τουλάχιστον κάποιο από αυτά που χρησιμοποιούσε, επιδιώκοντας να αποφύγει τον εντοπισμό του από το σήμα του.

Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου μαζί με συναδέλφους τους κλιμακίου του ΥΔΕΖΙ από την Αθήνα επεξεργάζονται τα στοιχεία. Χθες το πρωί ολοκληρώθηκε και η αυτοψία στο χώρο από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα και σήμερα Πρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ βρέθηκαν στοιχεία, τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόοδο των ερευνών, όμως οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο σπίτι, κυρίως η έλλειψη ρεύματος, δεν επέτρεπαν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ερευνών.

Μακελειό στην Ανδραβίδα: Νεκροί πατέρας, μητέρα και τα δυο παιδιά τους
Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη συγκέντρωση στοιχείων μέσα από το σπίτι της οικογένειας, αλλά και τη λήψη καταθέσεων από άτομα που θα μπορούσαν με τις μαρτυρίες τους να συνεισφέρουν στην εξέλιξη των ερευνών.

Τα σενάρια

Οι αρχικές αναφορές ότι δράστης του εγκλήματος ήταν ο πατέρας, που σκότωσε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, εγκαταλείφθηκαν γρήγορα αφού όλες οι ενδείξεις πλέον κάνουν λόγο για μια τετραπλή δολοφονία.

Το βασικό στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές στο να αποκλείσουν ενδεχόμενο αυτοκτονίας ενός εκ των μελών της οικογένειας είναι το γεγονός πως μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε ένας κάλυκας χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιο όπλο, αναφέρει το patrisnews.com.

Η αστυνομία αναζητά εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος, τον δράστη της τετραπλής δολοφονίας, ενώ οι υποψίες έχουν πέσει και πάνω στον πρώην σύζυγο της άτυχης μητέρας με τον οποίο είχε κάνει το μεγαλύτερο παιδί που βρήκε την οικογένειά του νεκρή.

Σύμφωνα με μαρτυρία, το 10χρονο θεώρησε ότι ένα από τα αδελφάκια του ήταν ακόμη ζωντανό και το έσυρε έξω στο δρόμο αναζητώντας βοήθεια και του παράσχετε ψυχολογική βοήθεια από ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο πιθανώς δράστης φέρεται να μετέφερε τα πτώματα του ζευγαριού και ενός παιδιού στην αυλή του σπιτιού όπου και τα φόρτωσει σε τρέιλερ με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη τους, ωστόσο φέρεται να μην πρόλαβε να ολοκληρώσει το σχέδιο του. Το ένα από τα παιδιά βρέθηκε νεκρό στη κούνια του.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του πιθανού δράστη σε δρόμους και λιμάνια της περιοχής καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.