Ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο Euroferry Olympia - Στους 12 οι αγνοούμενοι

Στους 12 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από το πλοίο Euroferry Olympia που εξακολουθεί να φλέγεται ανοικτά της Κέρκυρας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι έρευνες  από Λιμενικό και ελληνική ακτοφυλακή για τους 12 αγνοούμενους καθώς και οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που καίει από τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκεήςς.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, ο ένας από τους διασωθέντες που δήλωνε Τούρκος, είναι τελικά Αφγανός και δεν βρισκόταν στην επίσημη λίστα επιβατών.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός.

Έως τώρα από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των δύο που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του φλεγόμενου Euroferry Olympia

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας ο ένας από τους δύο διασωθέντες επιβάτες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, ανοιχτά της Ερεικούσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βουλγαρικής καταγωγής, παρουσίασε ξαφνικά έντονο πρόβλημα δύσπνοιας και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του. Ένας δεύτερος άνδρας αφγανικής καταγωγής, 25 ετών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Νωρίτερα, οι δύο εναέριοι διασώστες της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στο πλοίο με ελικόπτερο Super Puma αλλά και οι δύο διασωθέντες, οι οποίοι είχαν αρχικά εγκλωβιστεί στο γκαράζ του Euroferry Olympia, απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Στους άνδρες της ΕΜΑΚ που ήταν πάνω στο πλοίο χορηγείται οξυγόνο γιατί εισέπνευσαν μεγάλη ποσότητα καπνού.

Λόγω της προχωρημένης ώρας αλλά και του θερμικού φορτίου που έχει αναπτυχθεί το έργο για περαιτέρω έρευνες πάνω στο πλοίο καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

Υπενθυμίζεται πως μετά από μεγάλη επιχείρηση, η ΕΜΑΚ κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ του πλοίου και να απεγκλωβίσει τον Βούλγαρο και τον Τούρκο, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες στο γκαράζ του πλοίου.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβηκαν από το Super Puma με σκοινί στο κατάστρωμα του πλοίου, προκειμένου να βρουν τους δύο εγκλωβισμένους.

Ελικόπτερο παρέλαβε τους δύο άνδρες με το ειδικό δίχτυ και τους απομάκρυνε από το σημείο.

Το Σάββατο θα επαναληφθούν οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου Euroferry Olympia, που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.