Τραυματίας ένας αστυνομικός από τα επεισόδια το πρωί έξω Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα το πρωί έξω από Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

Την 09.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (1.200) περίπου ατόμων, έμπροσθεν του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου.

Την 09.20 ώρα, κατά την προσπάθεια οριοθέτησης της συγκέντρωσης, για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα της οδού Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επίθεσης τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο.

Την 10.15 ώρα, ενώ αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε εισέλθει στο κτίριο, άλλη ομάδα που ακολουθούσε προσπάθησε να εισέλθει βίαια εντός, επιτιθέμενη με ρίψη αντικειμένων και απωθώντας τους αστυνομικούς της Ο.Δ.Ο.Σ που βρισκόταν έμπροσθεν της εισόδου του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, αποτρέποντας την είσοδό τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Την 11.00 ώρα ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των συγκεντρωμένων.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.