Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα είναι σκληρότερες από αυτές του 2014, λέει ο Πολωνός πρωθυπουργός

Τα ευρωπαϊκά κράτη ετοιμάζουν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που θα είναι πολύ σκληρότερες από αυτές που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός.

«Εκπονούμε ένα πακέτο συγκεκριμένων κυρώσεων, που θα είναι πολύ πιο ισχυρές σε σχέση με αυτές από το 2014», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, που μεταδόθηκε από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVP.

Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν αυξημένους βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία για δεύτερη συνεχή ημέρα, μια κλιμάκωση που η Ουάσινγκτον και άλλοι δυτικοί σύμμαχοί λένε ότι μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για μια ρωσική εισβολή.

Την ίδια ώρα, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ δήλωσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να βοηθήσει ανθρώπους που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία στην περίπτωση ρωσικής εισβολής.

«Σε ό,τι αφορά την κρίση που σίγουρα θα προκληθεί εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, θέλω να τονίσω ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αυτούς που αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ