Με 6.948 θετικά σελφ τεστ άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Με 6.948 θετικά σελφ τεστt άνοιξαν τη Δευτέρα τα σχολεία έπειτα από μία εβδομάδα αναστολής λειτουργίας τους λόγω της κακοκαιρίας. Αυτός ο αριθμός πάντως δεν αφορά το σύνολο των τμημάτων, αλλά τα σχεδόν .30.000 τμήματα που δεν άνοιξαν λόγω καιρικών συνθηκών και είχαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές την υποχρέωση να προσέλθουν με τεστ.

Στην Αθήνα λειτούργησαν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, «οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα τους αναγκαίους ελέγχους, ώστε η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές δομές να γίνει με απόλυτη ασφάλεια». Εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα έπρεπε να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία την εβδομάδα 31/1-4/2. Τα σελφ τεστ, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).