Στη φυλακή ο ιερέας για το βιασμό ανήλικης στα Πατήσια: Και νέα καταγγελία σε βάρος του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης στα Πατήσια.

Ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται ο ιερέας που συνελήφθη στα Πατήσια έπειτα από καταγγελίες ενός ανηλίκου κοριτσιού για βιασμό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ιερέας αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, καθώς φέρεται να ζητούσε από το ανήλικο κορίτσι φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη σήμερα κοπέλα περιγράφει στην κατάθεση της ότι οι ασελγείς πράξεις τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, αλλά η ίδια φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό της περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στη θεία της τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα.

Τι ισχυρίστηκε στο απολογητικό του υπόμνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος φέρεται να αναζήτησε … σωσίβιο στη φύση των εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

“Τα αδικήματα περί την γενετήσια ελευθερία, είναι δυσκόλως ανιχνεύσιμα, διότι συνήθως, στηρίζονται μόνο σε μαρτυρίες. Κατά συνέπεια το συνήθως συμβαίνον είναι να εξαγάγονται συμπεράσματα από την δικαστική αρχή με αξιολόγηση, του λόγου της καταγγέλουσας-παθούσας, προς τον λόγο του κατηγορουμένου. Η έμφυτη τάση των ανθρώπων είναι να πιστεύουμε τον καταγγέλλοντα, με την μόνιμη αναρώτηση «γιατί να το πει αυτό η καταγγέλλουσα αν δεν έχει συμβεί», (αντίθετα βεβαίως στα δικαστικά θέσφατα του τεκμηρίου αθωότητας που απαιτεί δικανική πεποίθηση, δηλαδή απόδειξη της κατηγορίας)¨,ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος .

και πρόσθεσε πως :

” Το νεαρό της ηλικίας της και τα προγράμματα που έβλεπε στην τηλεόραση (13 reasons why), θα ήταν επαρκή ως κίνητρα, καθώς η σειρά αυτή ιστορεί τους 13 λόγους για τους οποίους ένα όμορφο κορίτσι αυτοκτόνησε, επειδή βιάσθηκε από έναν συμμαθητή της και όλοι οι φίλοι, συμμαθητές, γονείς, καθηγητές της απέδειξαν ότι πρέπει να αυτοκτονήσει, διότι δεν είναι σημαντική για κανέναν…. Αυτά τα απαράδεκτα προγράμματα, καθοδηγούν τον ψυχισμό, το συναίσθημα και τις πράξεις των εφήβων μας και μπορεί να τους οδηγήσουν σε αποτρόπαιες πράξεις, αυτοκτονίας, ή ψευδών καταγγελιών, καθώς επιφέρουν ταύτιση με την πρωταγωνίστρια. Ιδιαίτερα το απόσπασμα, «είχα χαθεί, δεν ένιωθα το σώμα μου», κλπ που κατέθεσε η ανήλικη, ταυτίζεται με απόσπασμα από την σειρά που εκφωνεί η πρωταγωνίστρια. Κατά συνέπεια, με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι”.

 

Η δικηγόρος του Ειρήνη Μαρούπα μετά το πέρας της απολογίας δήλωσε:

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να αποδίδεται με βάση τις αποδείξεις, όχι με το συναίσθημα. Τα αντικειμενικά στοιχεία της δικογραφίας, αποδεικνύουν ότι ο βιασμός της καταγγέλλουσας ανήλικης, με συνουσία κατά φυσει και παρά φυσει, επανειλημμενως, δεν συνέβησαν ποτέ.
Ιδίως η ιατροδικαστική εξέταση αποκλείει τον βιασμό .
Ο ποινικός κώδικας και η ποινική δικονομία ισχύουν για όλους τους κατηγορούμενους και όλα τα αδικήματα.
Ο Πατηρ Στέφανος δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Το αποδεικνύει αυτό, το χρονικό διάστημα των 2 ετών από την φερόμενη διάπραξη των αδικημάτων, και οι 3 μήνες από την καταγγελία των αδικημάτων στην γαδα. Εξάλλου, δεν συνελήφθη επ´ αυτοφώρω. Έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το δικαστήριο.” δήλωσε η δικηγόρος του Ειρήνη Μαρούπα μετά το πέρας της απολογίας του.

 

 

Νέα καταγγελία

Την ίδια ώρα, τα στόματα ανοίγουν και σύμφωνα με τον Alpha, η οικογένεια μίας ακόμη νεαρής κατήγγειλε τον 37χρονο. Ειδικότερα, ο ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την μπέιμπι σίτερ που κρατούσε το παιδί του, ενώ αυτή ήταν 15,5 ετών.

Ο ιερέας, βάσει των ίδιων πάντα καταγγελιών, φέρεται να έστελνε επίσης ακατάλληλο υλικό στην ανήλικη.

Την έπαιρνε μάλιστα μαζί του ακόμα και στις διακοπές με την οικογένειά του. Από την πλευρά της, η 18χρονη σήμερα νεαρή υποστηρίζει ότι είχαν «σχέση» με τη θέλησή της.

Η μητέρα του κοριτσιού στην κατάθεσή της ήταν καταπέλτης κατά του ιερέα και τόνισε: «Θα έπρεπε να ντρέπεται, έστειλα το παιδί μου στο κατηχητικό και ήμουν σίγουρη ότι θα καθοδηγεί τα παιδιά μας ένας ιερέας και τώρα μαθαίνω ότι ο άνθρωπος αυτός κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί μου». Παράλληλα, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.