ΙΣΘ: «Βατερλό» με την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών - Να γίνουν διορθωτικές κινήσεις

Για «Βατερλό» με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις.

«Δυστυχώς τις αστοχίες της προηγούμενης επιστράτευσης διαδέχτηκε το Βατερλό της σημερινής» αναφέρει συγκεκριμένα ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, θυμίζοντας ότι «κατά την πρόσφατη επιστράτευση γιατρών στη Θεσσαλονίκη στις 19/10/2021 είχαν κληθεί προς επιστράτευση, μεταξύ των άλλων, συνάδελφος εγκυμονούσα, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του 424 καθώς και συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας».

Δυστυχώς, όπως σημειώνει ο ΙΣΘ, δεν αξιοποιήθηκε στο έπακρον η εθελοντική προσφορά για εφημερίες στο ΕΣΥ ιδιωτών αναισθησιολόγων, η οποία προέκυψε μετά από συντονισμό του ΙΣΘ κατόπιν αιτήματος των υγειονομικών περιφερειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Σύλλογος μεταξύ άλλων «έχουν επιστρατευτεί αναισθησιολόγοι-εντατικολόγοι που εργάζονται σε ΜΕΘ τριών ιδιωτικών κλινικών της πόλης οι οποίες νοσηλεύουν και ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η λειτουργία τους, επιστρατεύτηκαν 7 από τους 10 αναισθησιολόγους ιδιωτικού μαιευτηρίου της πόλης με 24ωρη εφημερία που πραγματοποιεί 4500 τοκετούς το χρόνο» αλλά και «5 από τους 6 μόνιμους αναισθησιολόγους που εξυπηρετούν τα χειρουργεία άλλης ιδιωτικής κλινικής, δύο εκ των οποίων εφημερεύουν και στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής».

Σύμφωνα με τον ΙΣΘ επιστρατευτήκαν επίσης «συνάδελφοι χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ηλικιακό κριτήριο, μεταξύ των οποίων και κάποιοι άνω των 70 ετών».

Ο Σύλλογος καλεί τις υπηρεσίες του υπουργείου «να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν απευθύνονται σε τουρίστες και να δείξουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα και σεβασμό στους συναδέλφους που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διορθώνοντας άμεσα τα λάθη τους».