Μέτρα στις γιορτές, αλλά όχι lockdown μετά τα Φώτα

Τις συστάσεις για το πώς θα περάσουμε τς φετινές γιορτές και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 και τα οποία εάν χρειαστεί θα ληφθούν το 2022 επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας θα έχει σχέση με την υψηλή μεταδοτικότητα και όχι με την νοσηρότητα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε όλοι για την συμπεριφορά μας το προσεχές διάστημα», επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού στον ΑΝΤ1.

«Όχι» σε lockdown μέχρι και τα Άγια Θεοφάνια

«Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από τη λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο Πρωθυπουργός, την τηλεργασία και τη διασκέδαση», ξεκαθάρισε εκ νέου ο κ Πέτσας.

Αυτό είχε τονίσει χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε καθολικά μέτρα και θα κάνει τα πάντα για να μην οδηγηθεί η χώρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και για μέτρα τύπου lockdown.

Τα δύο μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση για μετά τις γιορτές

Αναλύοντας, το σχέδιο δύο φάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν.

Όπως σημείωσε «ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων». Καταλήγοντας τόνισε ότι όλα «θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί».

Πάντως στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει κάθε άλλο μέτρο που μπορεί να καθυστερήσει την κυριαρχία της νέας μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα και να ανακόψει μια πολύ πιθανή έξαρση κρουσμάτων, ειδικότερα μετά τις γιορτές.

 

Διαβάστε ακόμα: Νέα μέτρα προ των πυλών τον Ιανουάριο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για μετά τις γιορτές