Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση των Self Test - Θα δίνονται από 2 μαζί σε όλους όσοι είναι άνω των 5 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεση από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self tests, σε κάθε πολίτη άνω των 5 ετών. Επομένως με το ΑΜΚΑ μας, απευθυνόμαστε στο φαρμακείο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών».

Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη (21/12) ο πρωθυπουργός, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι, την οικογενειακή συγκέντρωση ή τη βραδινή έξοδο και το δεύτερο αμέσως μετά τη λήξη των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους, με στόχο την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση.

Η κυβέρνηση, επιπλέον, καλεί τους πολίτες να κάνουν επιπρόσθετα self test όποτε κρίνουν ότι απαιτείται-δηλαδή προ άλλων μεγάλων συναθροίσεων ή εξόδων.

Τα self test θα δίνονται δωρεάν από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Άνοιξε η πλατφόρμα για δύο επιπλέον δωρεάν self test και για εμβολιασμένους | Ειδησεις

Ισχυρή σύσταση για self test στα ρεβεγιόν

Ωστόσο, εκείνο το οποίο έκανε ήταν να προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση διενέργειας self test για όσους θα επιλέξουν χώρους διασκέδασης, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα, προκειμένου να δοθούν δύο δωρεάν self test στους πολίτες, μέσα στις γιορτές.

Αυτός θα είναι και ο οδικός χάρτης των μέτρων ενόψει της εορταστικής περιόδου, με την κυβέρνηση να μην ακολουθεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της υπερ-μεταδοτικής  μετάλλαξης Όμικρον.

 

Διαβάστε σχετικά: Με self test φέτος τα ρεβεγιόν – Όλα όσα ισχύουν για τις γιορτές