Σε ένα 24ωρο κλείστηκαν 17.500 ραντεβού για εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών

Ώρα με την ώρα αυξάνεται περισσότερο ο αριθμός των ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης, από τους άνω των 60 ετών και όπως παρατηρείται ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων τα ραντεβού, που έχουν κλειστεί είναι επταπλάσια του συνήθη αριθμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντεβού που έχουν είδη κλειστεί από πολίτες άνω των 60 ετών φτάνουν τα 17.500. Υπενθυμίζεται πως πριν από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ο μέσος όρος των ραντεβού σε αυτές τις ηλικίες δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

Η «έκρηξη» των ραντεβού για εμβολιασμό είχε φανεί ήδη από το πρωί, με τον γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη, να αναφέρει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως είχαν κλειστεί σχεδόν 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω.

Κυριάκος Μητσοτάκης / Υποχρεωτικότητα με ταμειακό όφελος | Αυγή

Στη 13:30 στη Βουλή, ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.

Όπως αναφέρει, για επιτακτικούς λόγους προστασίας δημόσιας υγείας, εμβολιάζονται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού Covid-19 όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31η Δεκεμβρίου 1961.

Τα πρόσωπα αυτά πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως και την 16η Ιανουαρίου 2022, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη 13:30 στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

 

Πριν λίγες μόλις ώρες: Αυξάνονται σταθερά τα ραντεβού των 60 & άνω για εμβόλιο – Κλείστηκαν 10.000 σε λίγες ώρες