«Τέρμα η βία, τέρμα ο σεξισμός, ούτε μια λιγότερη από εδώ και μπρος»-Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της κακοποίησης γυναικών

Συγκέντρωση και πορεία φεμινιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, καθώς και οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας αργά το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την κινητοποίηση στήριζε και η ΑΔΕΔΥ. Με κεντρικό σύνθημα «Τέρμα η βία τέρμα ο σεξισμός ούτε μια λιγότερη από δω και μπρος», οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, είναι «η εισαγωγή του όρου «γυναικοκτονία» στον ποινικό κώδικα της χώρας, η άμεση εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας και στήριξης των επιζωσών βίας και των παιδιών τους, θυμάτων ή μαρτύρων, που περιλαμβάνει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και την ενσωμάτωση όλων των προβλέψεών της στον Ποινικό και Αστικό Κώδικα και στους Κώδικες Δικονομίας, η άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας στις εκκλήσεις για βοήθεια και στην επιβολή του νόμου, η διασφάλιση και ενίσχυση του δικτύου των δομών στήριξης γυναικών».

IMG_3296

Νωρίτερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε δρώμενο από γυναίκες που είχαν βαμμένα τα πρόσωπά τους και φώναζαν τα ονόματα των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί από άντρες το 2021, ενώ από το μεγάφωνο της συγκέντρωσης ακουγόταν το σύνθημα «Δεν είναι η αγάπη, δεν είναι ο θυμός, το χέρι τους οπλίζει ο μισογυνισμός».

IMG_3298

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.