Διπλό κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο - Φαινόμενα και την επόμενη εβδομάδα

Σε τροχιά κακοκαιρίας μπαίνει πια η Ελλάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι από το ερχόμενο  Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου 2021, θα ενταθούν τα φαινόμενα βροχών και καταιγίδων, με τον χειμώνα να εδραιώνεται σταδιακά και στην χώρα μας.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ παραμένει σε ισχύ και σύμφωνα με αυτό, από σήμερα το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική
Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην Ελλάδα καταφθάνουν διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, τα οποία κινούνται ανατολικά. «Θα έχουμε μια παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Όπως εξήγησε, ο καιρός θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας, όμως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, μέχρι την Κυριακή, αναμένονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές, όπως πρόσθεσε θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Διπλό κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο – Με φαινόμενα και η επόμενη εβδομάδα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας θα περιοριστεί από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικά, ενώ θα πέσει η θερμοκρασία λόγω των δυνατών βοριάδων.

Την Πέμπτη, το κύμα βροχοπτώσεων θα υποχωρήσει για λίγο, ενώ θα καταγραφούν χαμηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και στα βόρεια. «Από Παρασκευή έρχονται και πάλι διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας. Το ένα θα χτυπήσει την Παρασκευή προς το Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο καιρός της επόμενης εβδομάδας θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο, με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά.

 

Διαβάστε σχετικά: Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία – Καταιγίδες & χαλαζοπτώσεις – Αναλυτική πρόγνωση