Δραματική εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης - Γεμάτη με το που άνοιξε η νέα κλινική Covid

Άλλη μία δραματική εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8:00 το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με δεκάδες ασθενείς να κάνουν εισαγωγή με κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Τζελέπης, στη διάρκεια της εφημερίας προσήλθαν πάνω από 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα περίπου 17 ύποπτα.

Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς λόγω της κατάστασης το Σάββατο άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.

Την ίδια ώρα οι κλίνες ΜΕΘ, όχι απλά είναι ασφυκτικά γεμάτες, αλλά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τέσσερις ασθενείς εκτός αυτών.

Ο κ. Τζελέπης επισήμανε δε, πώς οι αντοχές του προσωπικού εξαντλούνται όλο και περισσότερο. Διευκρίνισε ότι στο νοσοκομείο δεν έχει έρθει κανένας επικουρικός υγειονομικός τη στιγμή που το προσωπικό είναι μειωμένο λόγω των αναστολών εργασίας.

Κατόπιν αυτών το νοσοκομείο επισκέφτηκε εκτάκτως σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

 

Διαβάστε ακόμα: Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο «Γεννηματάς» – Πάμε προς 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα

και:

Πάνω από 300 νεκροί από κορωνοϊό στη β. Ελλάδα, σε 15 ημέρες – Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι