Νέα ένταση με Ρομά στα Μέγαρα - Έκλεισε η Αθηνών-Κορίνθου

Συνεχίζoνται οι κινητοποιήσεις των Ρομά, μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, η οποία είχε ως συνέπεια το θάνατο ενός 20χρονου. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος του 39ου χλμ στα Μέγαρα.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά που πετούν πέτρες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου. Η εκτροπή των οχημάτων γίνεται στον παράδρομο και στην παλαιά Εθνική Οδό.

«Λόγω συγκέντρωσης ατόμων διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του 39χλμ στα Μέγαρα. Εκτροπή γίνεται στον παράδρομο και στην παλαιά Εθνική Οδό», αναφέρεται στην ενημέρωση της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από καραμπίνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Μέγαρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά για τον θάνατο 20χρονου από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Οι συγκεντρωμένοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έκαψαν λάστιχα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα, στο ύψος των Μεγάρων.

Δύο μέλη της διμοιρίας που βρίσκονταν στο σημείο, δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνα στα πόδια και διακομίσθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες, ο ένας εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθεί και αυτός στο νοσοκομείο.