Πύρινη «κόλαση» στην Αττική-Στην Eθνική Oδό έφτασε η φωτιά (Video)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από τους πρόποδες της Πάρνηθας και γρήγορα επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές.

Οι φλόγες έχουν περάσει ήδη από Δροσοπηγή και Κρυονέρι, περιοχές που έχουν ήδη εκκενωθεί, καίγοντας δεκάδες σπίτια και έχουν φτάσει σε δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά στα διόδια των Αφιδνών με τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια.

 

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα η Νέα Οδός ενημέρωσε πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

Παράλληλα η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να ανακόψουν την πύρινη λαίλαπα, ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτό.

Στο μεταξύ, στην προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού από τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με οδηγίες του συντονιστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι ευπαθείς θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.