Έτσι ξεκίνησε και εξαπλώθηκε η καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη (Video-ντοκουμέντο)

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο όπου ξεκίνησε η τρομερή πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές, εξασφάλισε ο τηλεοπτικός σταθμός ο ΣΚΑΪ

Στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, φαίνεται το σημείο ανατολικά και βόρεια από τη συμβολή των οδών Τατοΐου και Ερυθραίας.

Το σημείο είναι κατάφυτο και αρκετά πυκνό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις. Οι πρώτες ρίψεις που έγιναν από το ελικόπτερο δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις.

Επισημαίνεται ότι οι ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ δήλωσαν νωρίτερα σήμερα  ότι η πυρκαγιά δεν ξεκίνησε από έκρηξη σε κάποιο μετασχηματιστή υψηλής τάσης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει πως στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής, με τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις Δικτύου να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων.

Από την πλευρά τους, αρμόδιες πηγές από τον ΑΔΜΗΕ, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνουν ότι αν είχε γίνει έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να τεθούν και πάλι σε λειτουργία σήμερα τα ξημερώματα οι γραμμές που βγήκαν εκτός χθες, εξαιτίας της πυρκαγιάς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Τόνιζαν ακόμη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιθεώρηση που έγινε το πρωί στο δίκτυο έδειξε ότι οι ζημιές από την πυρκαγιά ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας. Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, προσέθεταν, γίνεται από την Πυροσβεστική.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο: