Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα: Οι μάσκες... πέφτουν στους εξωτερικούς χώρους

Ανακοινώσεις για τη  χρήση της μάσκας που αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους και όχι έξω πια, για όλους εμβολιασμένους και μη, θα γίνουν σήμερα στις 18:00 στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους καθώς η σταθερή αποκλιμάκωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία αποτυπώνεται στα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω χαλάρωση.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ξανά σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας πως ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα και πως εκτιμά ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά στη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.