Ανοίγουν τα κλειστά Cinema, Luna Park, παιδότοποι & χαμάμ: Οι ημερομηνίες

Νέα άρση μέτρων εισηγείται η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, για τον κορωνοϊό και δίνει την συναίνεσή της, για το άνοιγμα κλειστών κινηματογράφων, παιδότοπων, καθώς και των υπηρεσιών χαμάμ και μασάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής αναφέρει το άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου, με πληρότητα 50% και είσοδο είτε για πλήρως εμβολιασμένους, είτε για  όσους διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό self test.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» και  για την αύξηση του αριθμού των πελατών στο λιανεμπόριο και γενικότερα στα καταστήματα, με ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά, (υπενθυμίζεται πως έως στιγμής, το όριο είναι ένα άτομο ανά 25 τ.μ.).

Παράλληλα, οι ειδικοί της επιτροπής εισηγούνται να ανοίξουν από το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιουνίου 2021,  οι παιδότοποι, αλλά μόνον σε εξωτερικό χώρο, εφόσον διαθέτουν, τα Luna Park, καθώς και οι υπηρεσίες μασάζ και χαμάμ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου, το απόγευμα περί τις 18:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.