Εμβολιασμοί με Johnson & Johnson από Δευτέρα - Ποιοι κλείνουν ραντεβού τον Απρίλιο

Αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου, αναμένονται στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Πρόκειται για τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου,που παραλαμβάνονται στην Ελλάδα και με τις δόσεις αυτές θα ξεκινήσει εμβολιασμός τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως  γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι τη Δευτέρα 12-04-2021, έχουν πραγματοποιηθεί 2.212.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 1.468.000 πολίτες, ποσοστό 14%, και 743.000 με δύο δόσεις, ποσοστό 7%, ανέφερε.

Ποιοι παίρνουν σειρά για τον εμβολιασμό τους, μέσα στον Απρίλιο

Σχετικά με την προτεραιοποίηση, ο κ. Θεμιστοκλέους, είπε ότι από τις 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια και όχι μόνο για εκείνο της AstraZeneca.

Οι πάσχοντες από νοσήματα αυξημένου κινδύνου

Την Παρασκευή 16 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλες ομάδες.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα θα γίνει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα, είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους και θα ξεκινήσει από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου.

Όπως προσέθεσε η ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνει 800.000 συμπολίτες μας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες 55 – 59 ετών – Ακολούθως οι 50 – 54 ετών

Όπως είπε ακόμη, την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί αλλά και ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών.

Το Σάββατο 24, Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και στις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

Τον Ιούνιο οι σαραντάρηδες – Σταδιακό χτίσιμο εμπιστοσύνης στα εμβόλια

Τον Ιούνιο όπως γράψαμε στο PolitisOnline την Δευτέρα θα είναι η σειρά των σαραντάρηδων, καθώς βάσει του σχεδιασμού, θα εμβολιάζονται και οι νεαρότερες ηλικίες.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca και αν έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, είπε ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή αλλά τόνισε πως «είναι δικαιολογημένο να υπάρχει μια διστακτικότητα.

Όμως σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωση «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σιγά-σιγά θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη και σε αυτό, αλλά και γενικά στο εμβόλιο».

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αν υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις, είναι πιθανό να ενταχθούν στην επιχείρηση εμβολιασμών ιδιώτες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, εφόσον απαιτηθεί, και άφησε να εννοηθεί πως ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.