Τον Ιούνιο ξεκινάει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες

Η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά υποδειγματικά και όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας γίνονται άμεσα και προανήγγειλε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αποκαλύπτοντας, πως εάν όλα πάνε καλά με τις παραδόσεις των δόσεων εμβολίων, τις οποίες έχει συμφωνήσει η Ελλάδα, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες.

«Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι -εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο παραδόσεις- τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες».

Πρόωρο να μιλάμε τώρα για άνοιγμα της εστίασης. Πιο πιθανό να γίνει μετά το Πάσχα.

Για τους εμβολιασμούς

Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε με σταδιακά και ασφαλή βήματα στην επαναλειτουργία οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια αυτή είναι η βελτίωση του καιρού, η αξιοποίηση των self test και πάνω απ’ όλα η πρόοδος των εμβολιασμών.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά υποδειγματικά και όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας γίνονται άμεσα. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι -εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο παραδόσεις- τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες.

Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή, -όπως έχει τονίσει σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- , είναι η ευρύτερη συμμετοχή στον εμβολιασμό των μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας.

Και σε αυτό οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι. Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Εκκλησία, συλλογικοί, κοινωνικοί φορείς.

Είναι, άλλωστε αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά την πιθανότητα νόσησης από κορωνοϊό κι ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο σοβαρής προσβολής διασωλήνωσης και απώλειας ζωής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους συμπολίτες μας που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί. Είναι, λοιπόν, ανάγκη, ειδικά για τους μεγαλύτερους, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας, αλλά και προστασίας των ανθρώπων που αγαπούν.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

  • Εντός της εβδομάδας θα γίνει ενημέρωση για το πώς θα λειτουργεί το σύστημα των self test  για τους εργαζόμενους.
  • Βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι της περιπέτειας. Υπάρχει κόπωση της κοινωνίας αλλά θέλει λίγη ακόμα υπομονή. Η πλειοψηφία των πολιτών σέβεται τα μέτρα.
  • Πρόωρο να μιλάμε τώρα για άνοιγμα της εστίασης. Πιο πιθανό να γίνει μετά το Πάσχα.
  • Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα και το πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες.