Από την Πέμπτη self test σε 900.000 εργαζομένους

Από την ερχόμενη Πέμπτη 15 Απριλίου ξεκινάει  η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test για  πολλές κατηγορίες εργαζομένων, όπως τόνισε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών , σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός μιλώντας στο OPEN.

Εξάλλου ήδη τρέχει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατομμυρίων self test και συνολικά το επόμενο διάστημα αναμένονται 30 εκατομμύρια τεστ, στην Ελλάδα, τα οποία και θα καλύψουν τις ανάγκες έως τον Μάιο.

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test σε 900.000 εργαζόμενους

Γιώργος Γεραπετρίτης: Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα

«Είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι αποδεικνύεται από τα πρώτα στοιχεία ότι τα self test είναι αποτελεσματικά. Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν. Στο ερώτημα για τα φαινόμενα συνωστισμού είπε ότι έλεγχοι γίνονται αλλά θα πρέπει και οι νεότερης ηλικίας πολίτες που αισθάνονται άτρωτοι να είναι προσεκτικοί.