«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων σε πλήθος περιοχών στην Αττική - Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές. Η κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, από το πρωί διαπιστώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Αττικής, στις οποίες η συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις δυσχεραίνουν  τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κλιμακίων, που δίνουν πραγματική μάχη, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την επίλυσή τους.

Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι οι εξής: Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς. Κατά πληροφορίες προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και στην περιοχή της Λυκόβρυσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του εύρους των προβλημάτων, είναι τα παράπονα πολιτών που έφθασαν στο Politis Online, καταγγέλλοντας ότι στο Καπανδρίτι Αττικής και συγκεκριμένα στην οδό Γεωργίου Βλάχου κεντρικό δρόμο που οδηγεί μάλιστα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, έχει να περάσει εκχιονιστικό και να ριχτεί αλάτι από χθες Δευτέρα το πρωί, ενώ το χιόνι στο σημείο, έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο, φτάνοντας πλέον στους εξήντα πόντους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη στην περιοχή του ,σημειώθηκαν εκατοντάδες πτώσεις δέντρων που παρέσυραν καλώδια της ΔΕΗ, με συνέπεια 5 δημοτικές ενότητες να είναι στο σκοτάδι.

Να σημειωθεί ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως αργά το βράδυ και πιθανώς μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μετά την έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση.

Εκατοντάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Εύβοια και Αττική

Την ίδια στιγμή, στην Εύβοια συνεχίζεται η «μάχη» των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές.

Τα βασικά προβλήματα αφορούν στα χωριά από το κεντρικό τμήμα έως το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά τμήματα της Ιστιαίας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν γίνει 1.067 κλήσεις στην Πυροσβεστική. Οι 616 ήταν για κοπές δέντρων και κλαδιών, οι 238 για παροχή βοήθειας (απεγκλωβισμοί από σπίτια ή οχήματα) και οι 100 για μεταφορές νεφροπαθών.

Στην Αττική έγιναν 660 κλήσεις στην Πυροσβεστική, με τις 450 να αφορούν κοπές δέντρων και κλαδιών. Οι 50 ήταν για παροχή βοήθειας και 70 για μεταφορές νεφροπαθών.

Χωρίς ρεύμα  30 περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, στην Αττική είναι 29 οι περιοχές όπου παρουσιάζονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Ηλιούπολη
Χαλάνδρι
Αγ. Απόστολοι Καλάμου
Άγιος Στέφανος
Πετρούπολη
Γλυφάδα
Περιστέρι
Ίλιον
Βριλήσσια
Κάτω Κηφισιά
Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αμαρουσίου
Λούτσα
Παλαιό Ψυχικό
Νέο Ψυχικό
Γραμματικό
Αγία Παρασκευή
Πολύδροσο
Διόνυσος
Καπανδρίτι
Κιούρκα
Καλογρέζα
Μενίδι
Νέο Ηράκλειο
Σκαραμαγκάς
Σαλαμίνα
Αυλώνας
Νέα Ιωνία και
Μεταμόρφωση.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και στον δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης, γεγονός που ανεβάζει τις περιοχές που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση εν μέσω κακοκαιρίας σε τριάντα.

Διακοπές υδροδότησης σε 10 περιοχές του λεκανοπεδίου

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, της Κηφισιάς, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας, τονίζοντας ότι η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 19:00 και πως η απόφαση θα αξιολογηθεί εκ νέου βάσει των καιρικών φαινομένων.

Εν ολίγοις, άφησε να εννοηθεί ότι αν η χιονόπτωση και η χιονόστρωση συνεχιστούν τότε ενδεχομένως να παραταθεί και το διάστημα διακοπής κυκλοφορίας.

Χωρίς λεωφορεία η Αττική – Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ο ΟΑΣΑ προ ολίγου εξέδωσε νέα ενημέρωση για τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, γίνονται συντονισμένες ενέργειες με τις ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και με τα ΚΤΕΛ Αττικής προκειμένου να αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των ΜΜΜ.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού διεξήχθησαν δοκιμαστικά δρομολόγια στη γραμμή 1 του μετρό, τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και γίνονται προσπάθειες να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιπλέον, αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ και εκτελούνται δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα. Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του τραμ, τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν νωρίτερα μόνο στο παραλιακό του τμήμα «ΣΕΦ – Βούλα – ΣΕΦ».

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλη την Αττική, λεωφορεία και τρόλει δεν εκτελούν αυτή τη στιγμή δρομολόγια. Ο στόλος των οχημάτων βρίσκεται στα αμαξοστάσια και παραμένει σε ετοιμότητα. Οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των επιβατών.