Τη σφοδρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 12 ετών έφερε στην Αθήνα η «Μήδεια»

Εξασθένιση αργά το βράδυ στην Αττική - Χιονοπτώσεις κατά τόπους, έως το πρωί της Τετάρτης - Στην Κρήτη αύριο η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία «Μήδεια» συνεχίζει την «επέλασή» της στην Αττική και σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, η  έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ δεν έχει σταματήσει.

Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Ενδεικτικά στην Κυψέλη το πρωί το θερμόμετρο παρέμενε επί ώρα σταθερά στο μείον 1, ή το πολύ στο μηδέν, το χιόνι έπεφτε πυκνό από τη νύχτα και ως το πρωί, το είχε πια στρώσει στο κέντρο της Αθήνας, σε όλες τις περιοχές του κεντρικού τομέα Αθηνών, (χαρακτηριστικό ήταν πως είδαμε εκχιονιστικά μηχανήματα, να ανοίγουν τους δρόμους, ακόμα και στην καρδιά του Κολωνακίου.

Ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας 15/02/2021, το χιόνι είχε καλύψει τις περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας, και το πρωί είχε πια φτάσει και σε περιοχές των νοτίων προαστίων, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να αναφέρουν πως και σήμερα Τρίτη, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, σίγουρα έως το μεσημέρι, αλλά και ανά διαστήματα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για κακοκαιρία Μήδεια Αθήνα χιόνι

Η σφοδρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 12 ετών στην Αθήνα

Χθες ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιούσε το πρωί πως από το απόγευμα η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν καθώς μέχρι και το κέντρο της Αθήνας «ντύθηκε» στα λευκά.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο με την σειρά του για την πιο σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων δώδεκα ετών.

Αποτέλεσμα εικόνας για κακοκαιρία Μήδεια Αθήνα χιόνι

Η πρόβλεψη για τον καιρό σήμερα στην Αττική

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση στην Αττική. Κατά τόπους αναμένεται να είναι μάλιστα πυκνή, αλλά μόνο από το βράδυ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, ενώ οι χιονοπτώσεις θα έχουν σταματήσει, έως το πρωί της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σήμερα σε όλα τα τμήματα του νομού. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσίασε τους χάρτες με τον ολικό υετό (βροχή/χιόνι) που αναμένεται στην διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του meteo.gr.

Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μοβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για κακοκαιρία Μήδεια Αθήνα χιόνι διονυσιου αρεοπαγιτου

Ο καιρός στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου είναι η σειρά της Κρήτης, όπου κακοκαιρία θα κάνει το πέρασμά της, ολοκληρώνοντας την επέλασή της, στην Ελλάδα και φέρνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού, με πιθανότητα να δουν λίγο χιόνι, ακόμα και στις πόλεις και με εξασθένιση από νωρίς το απόγευμα  της Τετάρτης.