Lockdown - Άνοιγμα καταστημάτων εποχικών ειδών: Τo ωράριo και ο τρόπος μετακίνησης

Με SMS στο 13033 και τον κωδικό 2 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβαίνουν προς τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να κάνουν τα εορταστικά ψώνια τους, όπως ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Τα καταστήματα εποχικών ειδών θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, ενώ τίθεται περιορισμός του αριθμού των πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη επιτρέπονται 4 άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα.

Ακόμη ο κ. Σταμπουλίδης επεσήμανε ότι σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που νομιμοποιούνται να λειτουργήσουν από την Δευτέρα είναι οι παρακάτω:

  • 47591616
  • 47656702
  • 47656706
  • 47656707

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι καθαρά εποχικές με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη, ενώ για να αποφευχθούν στρεβλώσεις δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων στον πρωτεύοντα ΚΑΔ την περίοδο ισχύς του μέτρου. Την περίοδο που θα λειτουργούν τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη θα μπορούν να διατίθενται αντίστοιχα προϊόντα και από τα σούπερ μάρκετ.