Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό την Πέμπτη

Αναστάτωση στο επιβατικό κοινό που κινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη καθώς η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) προκήρυξε 24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στα οδικά μέσα, διαμαρτυρόμενη για την παροχή συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ και τη μεταξύ τους σύμβαση.

 

Το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ πάντως έχει διαχωρίσει τη θέση του για την κινητοποίηση, ωστόσο χειρόφρενο από τις δύο μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα αναμένεται να τραβήξουν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ.

Xωρίς μέσα σταθερής τροχιάς αναμένεται να μείνει η Αθήνα από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό προσανατολίζεται σει τρίωρη στάση εργασίας. Αν αυτό υλοποιηθεί, θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ.

Όσον αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, η συμμετοχή των εργαζομένων στα λεωφορεία στην απεργία, από την οποία θα εξαρτηθεί και η εκτέλεση των δρομολογίων, δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς την απεργία προκήρυξε η ΟΣΜΕ που είναι δευτεροβάθμιο σωματείο. Σημειώνεται ότι τα σωματεία εργαζομένων ΟΑΣΑ και ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν ότι η απόφαση για την απεργία της Πέμπτης ελήφθη από την ΟΣΜΕ ερήμην τους.