ΠΑΟ: Τέλος ο Πογιάτος, άνοιξε ο δρόμος για Μπόλονι

Το χρονικό μιας ουσιαστικά προαναγγελθείσης απόλυσης έλαβε και επίσημη υπόσταση, με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ανακοινώνει την απομάκρυνση του Ντάνι Πογιάτος από την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων».

Ο Ισπανός τεχνικός χρεώθηκε την κακή εικόνα, τις πενιχρές εμφανίσεις και τα ανάλογα αποτελέσματα στην αρχή της φετινής περιόδου, με την αντικαταστάσή του να κρίνεται αναγκαία και άμεση, προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Ο Ίβηρας προπονητής, τον οποίο αναμένεται να ακολουθήσει ο συμπατριώτης του τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», Τσάβι Ρόκα, ενημερώθηκε σήμερα για τη διακοπή της συνεργασίας.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, κ. Ντάνι Πογιάτος. Τα αρνητικά αποτελέσματα και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν βοήθησαν να συνεχιστεί η κοινή μας πορεία. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την έλευση του Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει ήδη καταλήξει σε προφορική συμφωνία.

Το σαββατοκύριακο οι άνθρωποι των «πρασίνων» συνομίλησαν με τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος έχει μια εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της θητείας του στον ΠΑΟΚ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε προφορικό επίπεδο και το μόνο που απομένει, πλέον, είναι να επισημοποιηθεί ο «γάμος» με την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη συζήτηση έγινε το Σάββατο, με εμπλοκή κάποια στιγμή στη διάρκεια των συνομιλιών και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Παναθηναϊκός σε επαφές με Μπόλονι

Ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ώρες φαίνεται να έχει ψηλά στην λίστα των υποψηφίων προπονητών, τον 67χρονο Ρουμάνο, Λάζλο Μπόλονι που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και μέχρι πρότινος εργαζόταν στην Γάνδη.

Έναν προπονητή με εμπειρία θέλει να φέρει ο Παναθηναϊκός ως αντικαταστάτη του Ντάνι Πογιάτος και έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Λάζλο Μπόλονι. Ο 67χρονος Ρουμάνος τεχνικός έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς την περίοδο 2011-2012 κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Μπόλονι που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην Γάνδη, έχει προπονήσει με επιτυχία σημαντικές ομάδες, όπως η Σπόρτινγκ Λισαβώνας και η Σταντάρ Λιέγης ενώ αναγέννησε την Ανβέρπ την προηγούμενη τριετία.

Στη λίστα των «πρασίνων» υπήρχαν σημειωμένα κι άλλα ονόματα, όπως του Γιάννη Αναστασίου, του Μανόλο Χιμένεθ και του Γκουστάβο Πογέτ.