Ιστορική απόφαση: Ένοχος ο Ρουπακιάς συν 15, για τη δολοφονία Φύσσα – Όλοι ένοχοι, για επιθέσεις σε ΠΑΜΕ & ψαράδες

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε από το δικαστήριο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συν 15 ακόμη κατηγορούμενοι.

Το Δικαστήριο όχι μόνο δεν αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση, αλλά προχώρησε βήματα μπροστά, αποδεχόμενο ουσιαστικά το εγκληματικό υπόβαθρο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Ένοχοι για τη δολοφονία Φύσσα κρίθηκαν επίσης οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης Γεώργιος Δήμου Ελπιδοφόρος Καλαρίτης Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης Γεώργιος Σκάλκος Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Επιπροσθέτως, όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα.
Για απλή συνέργεια στη δολοφονία κρίθηκαν οι :
Ιωάννης Άγγος
Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Σταύρος Σαντοριναίος
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.
Από τη δίκη απουσιάζουν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Όλοι ένοχοι για την επίθεση σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων, στο Ικόνιο Περάματος στις 12 Ιουνίου του 2012,  από μέλη της Τοπικής ΧΑ Περάματος

Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας: 5

Αναστάσιος Πανταζής πυρηνάρχης Περάματος
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Δημήτριος Αγριογιάννης
Θωμάς Μαριάς και
Μάρκος Ευγενικός.

Όλοι ένοχοι και για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ

Η επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ , έγινε θυμίζουμε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Πέραμα από μέλη τοπικής ΧΑ Περάματο,  σε βάρος αφισοκολλητών έξω από Ζώνη.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας:
Αναστάσιος Πανταζής
Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης
Κυριάκος Αντωνακόπουλος και
Ιωάννης Καστρινός.

Πλήθος συγκεντρωμένοι, ξεσπούν σε χειροκροτήματα – Συνθήματα παντού

Το πλήθος που έχει κατακλύσει την Αλεξάνδρας από την Πανόρμου έως το Εφετείο κυριολεκτικά δεν πέφτει καρφίτσα, αλλά και τους γύρω δρόμους στις πρώτες γραμμές της απόφαση, ότι δεν υιοθετείται η εισαγγελική πρόταση, και ότι ο Ρουπακιάς συν 15 ακόμη κατηγορούμενοι είναι Ένοχοι, ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ συνθήματα αντηχούν παντού.

Παραθέτουμε ως υπενθύμιση τη δήλωση της οικογένειας του Πάυλου Φύσσα πριν από την έκδοση της απόφασης:  

“Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων,  εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 

7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα”.