Live οι εξελίξεις από το Εφετείο - Αντιπροσωπείες των κομμάτων δίνουν το παρών για την απόφαση (Video)

Η κορυφαία στιγμή της δίκης της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης, έφτασε μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Εφετείο για την ανακοίνωση της απόφασης ήταν η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που δεν έχει λείψει από καμία δικάσιμο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από το δικαστήριο απουσιάζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την απαξίωσή τους, προς την δικαιοσύνη.

 Παρακολουθείστε Live τις εξελίξεις από το Εφετείο:

Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν, μεταξύ των οποίων μέλη του ΠΑΜΕ, αντιεξουσιαστές αλλά και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στο Εφετείο ο Αλέξης Τσίπρας: “Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας”.

Στο Εφετείο έχει φτάσει ήδη το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που ήδη από χθες είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του, να παραστεί.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, φτάνοντας στο Εφετείο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

Χθες ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να παραστεί, στην ανάγνωση της απόφασης, ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του, στο Facebook, έγραψε:

«Αύριο Τετάρτη, σε μία από τις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου, στην οδό Λουκάρεως, γράφεται ιστορία»,  είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας ότι «οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έσπειραν το μίσος, δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία, ξυλοκόπησαν, δολοφόνησαν, βρίσκονται επιτέλους αντιμέτωποι με την ετυμηγορία του φυσικού τους δικαστή».

Αύριο Τετάρτη, σε μία από τις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου, στην οδό Λουκάρεως, γράφεται ιστορία.

Οι νεοναζί της…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

«Δεν είναι αθώοι. Το γνωρίζουμε όλοι και όλες», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ανακοινώνοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή του στην αυριανή συγκέντρωση εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, έξω από το Εφετείο, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει: «Την Τετάρτη οφείλουμε να είμαστε εκεί για να το φωνάξουμε δυνατά. Το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Εφετείο – Γ. Στεργίου: Η ΝΔ έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού

Στο Εφετείο έφτασε και αντιπροσωπεία της ΝΔ με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, να δηλώνει: «Η Νέα Δημοκρατία έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές».

Στην δικαστική αίθουσα βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Περιμένουμε σήμερα την αλήθεια. Η δίκη καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».

Στο Εφετείο προσήλθε και η Φώφη Γεννηματά: «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Μετά τη δολοφονία Φύσσα κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν το γνώριζε αυτό. Μόνο μαζί τελειώνουμε με τους ναζί», κατέληξε.