Δύει το μόρφωμα: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχοι όλοι οι βουλευτές & ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα (Video)

Με μία γενναία ιστορική δικαστική απόφαση, το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, δύει στην Ελλάδα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, και είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, ξεκίνησε την ανάγνωσή της, με το πρώτο “ένοχοι” που ακούστηκε από το στόμα της, χρειάστηκε να διακόψει, καθώς το ακροατήριο, ξέσπασε σε δυνατό χειροκρότημα και επευφημίες.

Το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μία εμβληματική δίκη, που διήρκεσε 5,5 χρόνια, δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε πως η Χρυσή Αυγή ήταν μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπό το μανδύα “πολιτικού κόμματος”

Ένοχοι λοιπόν, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Νίκος Παππάς και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε από το δικαστήριο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εγκληματική οργάνωση

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι: Ζαρούλια, Μίχος, Μπούκουρας, Αρβανίτης, Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιοπουλος, Στρατος, Τσακανικας, Τσορβας, Τσαλικης, Χατζηδάκης, Χρυσαφιτης.

Συγκλονιστικές στιγμές με την ανακοίνωση της απόφασης στον κόσμο:

Δολοφονία Φύσσα

Ένοχοι για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα κρίθηκαν οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Ένοχοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ με αλλαγή κατηγορίας

Για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα η κατηγορία άλλαξε και από απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε απόπειρα σωματικής βλάβης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα σωματικής βλάβης.

Ένοχοι για την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες

Ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η συνέχεια της διαδικασίας, έως την επιβολή των ποινών

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε επίσης, ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε η  διαδικασία, που ακολουθείται μέχρι και το στάδιο της επιβολής των ποινών, να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Εξέχων ενδιαφέρων παρουσιάζει το κατά πόσον θα γίνουν δεκτά κάποια ελαφρυντικά. Από αυτό θα κριθεί και η τυχόν αναστολή ποινών, επομένως το ενδιαφέρον και η αγωνία, για αυτήν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει, όσο και αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία παραμένουν αμείωτα.

Η Πρόεδρος κα Λεπενιώτη, έχει ήδη ζητήσει να υπάρχουν 4 ίσως και 5 εάν χρειαστεί δικάσιμοι, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν και στο πλαίσιο αυτών, η όλη διαδικασία.

 

Φωτογραφία: Candia.Doc