Τι δηλώνει ο διευθυντής, για κρούσματα και θανάτους, στην κλινική του Περιστερίου

Δύο ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων στην χώρα μας στα 127.

Το ένα θύμα, γνωστοποιήθηκε, πως είναι ένας 87χρονος άνδρας, που  εξέπνευσε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ». Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί νωρίτερα εκεί από την κλινική «Ταξιάρχαι», όπου καταγράφηκαν 28 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και OPEN, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν έναν ακόμη νεκρό να προέρχεται από την κλινική «Κασταλία», στα νότια προάστεια, τα δεδομένα αυτά άλλαξαν και τα νέα δεδομένα από την επίσημη ενημέρωση θέλουν και τα τρία σημερινά θύματα να προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Υπενθυμίζουμε, ότι αργά το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αλεξανδρούπολη, ότι κατέληξε ασθενής 74 ετών με υποκείμενο νόσημα.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 ανάμεσα στους εργαζομένους και 13 σε τροφίμους, συν τα τέσσερα κρούσματα, που εντοπίστηκαν πρώτα  στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης και βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Τι δηλώνει ο διευθυντής, ειδικά για την Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι μεταξύ των ασθενών, που νοσηλεύονται σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού, δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα.

«Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση», είπε ο κ. Κοκκινάκης. Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην Κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σε αναζήτηση πιθανών ποινικών ευθυνών

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οργή Τσιόδρα – Χαρδαλιά για τα κρούσματα – Αναζήτηση ποινικών ευθυνών

Μιλώντας σε αυστηρό τόνο, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στα κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι καθώς και σε ακόμα μία, την κλινική Κασταλία, στα νότια προάστια.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σήμανε συναγερμός για δομές στα δυτικά και νότια προάστια: «χθες το βράδυ είχαμε θετικό κρούσμα στα νότια προάστια που κατέληξε σήμερα το πρωί νομίζω σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους». Έχει γίνει δειγματοληψία σε τρόφιμους και εργαζομένους.

«Παρακολουθώντας μία κατάσταση να εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες σε δομή των δυτικών προαστίων, είχαμε 28 κρούσματα, 11 σε εργαζομένους και 4 βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγθούν ποινικά και πειθαρχικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά για πιθανές ευθύνες στη διαχείριση περιστατικών. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν. Καλούμε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να πάρουν όλα τα μέτρα και να τηρήσουν όλα τα πρωτόκολλα».

Η θλίψη του Σ. Τσιόδρα, για «απρόσεκτες συμπεριφορές & αναζωπυρώσεις»

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνηση μας.

«Σε δύο χώρους που δεν υπήρχε η ανάλογη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε, από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό» τόνισε αναφερόμενος στα πρόσφατα νέα κρούσματα σε μονάδες υγείας.

«Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε, να χάνουμε την επαγρύπνηση μας και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες μετάδοσης», συνέχισε επισημαίνοντας πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικοι για τους πολλούς που προσέχουν.

«Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα βρούμε ησυχία», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.