Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί μετά από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού στη δομή της Μαλακάσας

Σε καραντίνα 15 άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού και του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων καθώς ήρθαν σε επαφή με Αφγανό, ο οποίος διαπιστώθηκε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 38χρονος πατέρας οικογένειας Αφγανών, που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα, πήγε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μαζί με την σύζυγό του και τον 10χρονο γιο τους σε αστυνομικούς της δομής για να καταγγείλει ότι ο γιός τους έπεσε θύμα βιασμού από κάποιον άλλο αλλοδαπό.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας μάρτυρας και ένας διερμηνέας μεταφέρθηκαν με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Αυλώνα στο Α.Τ. Ωρωπού και η οικογένεια Αφγανών με περιπολικό του Α.Τ. Διονύσου στο Α.Τ. Ωρωπού από όπου στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων όπου και μεταφέρθηκαν με τα ίδια οχήματα.

Την καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού του 10χρονου στη δομή της Μαλακάσας άρχισε να διερευνά από την Κυριακή του Πάσχα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στα γραφεία της, σε αξιωματικούς και παιδοψυχολόγο-αξιωματικό της Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία ο 10χρονος αλλοδαπός ανήλικος, οι γονείς του και 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Ο τελευταίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή χθες.

Δεδομένου ότι ο 38χρονος Αφγανός διαγνώστηκε θετικός χθες στον κοροναϊό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε αναστάτωση καθώς είχε έρθει σε επαφή με αστυνομικούς.

Με ανακοίνωση τη η ΓΑΔΑ τονίζει ότι από τους αστυνομικούς τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες-γάντια) που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Αττικής, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ όλοι οι χώροι και τα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις απολυμάνθηκαν.

Πηγή: Economico.gr με πληροφορίες από την Καθημερινή