Κορωνοϊός: 99 νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά, τα 121 από το πλοίο - 92 σε ΜΕΘ, 59 οι νεκροί

99 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1613, από τους οποίους 121 προέρχονται από το  πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, όπως  ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους  59. 11 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας για τα ζώα συντροφιάς, μετά τις αναφορές στο εξωτερικό για κρούσματα κορωνοϊού σε γάτες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «έως σήμερα ξέραμε για μια γάτα στο Βέλγιο και δυο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν, είπε και δεν υπάρχει λόγος να τα εγκαταλείπουν όπως έχει συμβεί στο εξωτερικό.

Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Κίνα δείχνουν πρόοδο,  για νέο πειραματικό φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα πειράματα που έγιναν μέχρι αυτή την στιγμή στην ανθρωπότητα».

Ο κος Τσιόδρας απαντώντας σε ερωτήσεις κατόπιν, υπογράμμισε,  ότι παρότι αισιόδοξοι με την έως τώρα πορεία ελέγχου της πανδημίας στη χώρα μας, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, γιατί ο κίνδυνος να βρεθούμε στο άλλο άκρο, όπως συνέβη σε πλείστες όσες χώρες του δυτικού κόσμου, δεν έχει εκλείψει. Αυτή τη στιγμή, αυτά τα μέτρα είναι που μας σώζουν, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος κλείνοντας. Σώζουν ζωές κάθε μέρα, τόνισε.