Ο... άλλος Ουίλιαμ του Μπάκιγχαμ και η τραγική του ιστορία

Επαναστάτης playboy που άλλαζε τη μία σχέση μετά την άλλη και ξόδευε τεράστια ποσά σε ιδιωτικά αεροσκάφη, πανάκριβα ρούχα και πολυτελή ξενοδοχεία, ο Ουίλιαμ είχε επιλέξει να ζήσει αρκετά μακριά από τους κόλπους της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Λιγότερο προβεβλημένος και γνωστός ο πρίγκιπας του Γκλότσεστερ, ήταν εγγονός του Γεωργίου του 5ου, πρώτος ξάδελφος της Ελισάβετ και τέταρτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου την ημέρα του γάμου της, το 1948

Λιγότερο προβεβλημένος και γνωστός ο πρίγκιπας Ουίλιαμ του Γκλότσεστερ, ήταν εγγονός του Γεωργίου του 5ου, πρώτος ξάδελφος της Ελισάβετ και τέταρτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου την ημέρα του γάμου της, το 1948.

Στα τέλη της δεκετίας του 60, η ζωή του ως μπον βιβέρ και μεγάλου γυναικοκατακτητή τελείωσε όταν γνώρισε στο Τόκιο την υπερβολικά γοητευτική Ζούζου Στάρκλοφ, πρώην αεροσυνοδό και  μοντέλο.

Εξ Ουγγαρίας, δύο φορές χωρισμένη, με μία κόρη και με φήμες να την θέλουν εβραϊκής καταγωγής, η Ζούζου όχι μόνο δεν ήταν η κατάλληλη νύφη για τον τέταρτο στην σειρά αναδοχής Ουίλιαμ αλλά αποτελούσε πονοκέφαλο για το παλάτι.

Οι δυο τους ερωτεύτηκαν αμέσως και θέλησαν παντρευτούν. Μόνο που το  Μπάκινγχαμ είχε τελείως αντίθετη άποψη.

«Δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα στη ζωή μου που να μην σκεφτώ τον Ουίλιαμ. Ούτε μία,» λέει η Ζούζου στον φακό, σε μία από τις πάρα πολύ σπάνιες εξομολογήσεις. Σήμερα ο όμορφος πρίγκιπας της δεν υπάρχει πια, αφού σκοτώθηκε κάτω από πολύ μυστηριώδεις συνθήκες σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 28 Αυγούστου του 1972 και εκείνη ζει αποτραβηγμένη στο Κολοράντο των Η.Π.Α. χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο και την οικογένεια της Ελισάβετ.

Στο ντοκιμαντέρ «Τhe Other Prince William» η Ζούζου θυμάται την γεμάτη πάθος ιστορία τους. Από τα χρόνια στο Τόκιο, όταν φωτογραφιζόταν για μεγάλα περιοδικά και έκανε παρέα με σταρς του Χόλιγουντ όπως ο Σον Κόνερι, μέχρι την γνωριμία, τον μεγάλο έρωτα και τον πρόωρο χαμό του Ουίλιαμ.

Το 79χρονο πρώην μοντέλο ζει σε ένα κανονικό σπίτι στο Κολοράντο με φωτογραφίες και το περιδέραιο με το ‘W’ από το όνομα του William του πρώην εραστή της, να τις θυμίζουν το εξωτικό παρελθόν της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος θαύμαζε τόσο τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ώστε για να τον τιμήσει έδωσε το όνομά του στον πρώτο του γιο,o οποίος φυσικά ουδεμία σχέση δεν έχει με τον συνονόματο θείο του.

Στο παρακάτω ντοκιμαντέρ αναλύονται όλες  οι λεπτομέρειες αυτής της σκοτεινής βασιλικής ιστορίας.