Περιορισμοί κίνησης στην παραλιακή Πάτρας & Βόλου - Τι συμβαίνει σε Ριτσώνα & πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό αποτελεί η αντιμετώπιση της πανδημίας, για τον κάθε πολίτη, τόνισε την Παρασκευή, κατά τη τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε, ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας, ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα».

Σε ότι αφορά το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε, ότι  121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ότι  261από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι αποτελούσαν πληρώματα πλοίων που ταξίδευαν από τον Τσεσμέ της Τουρκίας, με προορισμό την Ισπανία, βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό και θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, όπου θα μείνουν σε καραντίνα, για 14 ημέρες.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο, καθώς και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς.

Περιορισμός κίνησης πολιτών, αποφασίστηκε, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και για την παραλία του Βόλου, κάτι που θα τεθεί σε ισχύ, από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.