Συνεχή επεισόδια στον Έβρο: Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες

Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων – μεταναστών και των ελληνικών αρχών σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Έβρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, ήταν περίπου στις 17:30, όταν ομάδα ατόμων έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο στις Καστανιές, προσπαθώντας να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, με τη βοήθεια της αστυνομίας, δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Κατά την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύθηκαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος, ενώ το ίδιο καταγράφεται και σε δεύτερο βίντεο από τη συνοριακή γραμμή. Αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.

Παράλληλα, από τον Ελεύθερο Τύπο, μεταδίδονται εικόνες, από τη μεταφορά μεταναστών με λεωφορεία στη συνοριακή γραμμή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά την μεταφορά, τα οχήματα συνοδεύουν  λεωφορεία, που ανήκουν στον τουρκικό στρατό.

Οι αρχές το Σάββατο, προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.