Πέντε σκηνές με τον Κώστα Βουτσα που δεν θα ξεχάσουμε

 

Πέντε από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές από τις συνολικά 70 ταινίες που εμφανίστηκε στη μακρόχρονη πορεία του στον ελληνικό κινηματογράφο είναι οι παρακάτω:

«Φστ μπόινγκ»

Πρώτη στη λίστα δεν θα μπορούσε παρά να ήταν η ταινία Κάτι να καίει (1963) του Γιάννη Δαλιανίδη, όπου είπε το αξέχαστο Φστ μπόινγκ. Συμπρωταγωνίστρια του η Μάρθα Καραγιάννη, σε μια ταινία όπου πρωταγωνίστησαν επίσης οι: Ντίνος Ηλιόπουλος,Ρένα Βλαχοπούλου, Χλόη Λιάσκου και Έλενα Ναθαναήλ.

«Θα κάνω «ό,τι με αρέσει».

Άλλη μια σκηνή απ’ αυτές που θα θυμόμαστε ήταν αυτή στη «Νύχτα Γάμου», όπου μαλώνει με τη Μάρθα Καραγιάννη και της λέει με στόμφο -που σύντομα παίρνει πίσω- το θα κάνω «ό,τι με αρέσει». Σε όλη την ταινία έχει το προφίλ του μαμάκια, που παίρνει συνεχώς τηλέφωνο τη μητέρα του για να την ενημερώσει για όσα συμβαίνουν. Στην ταινία ο Κ. Βουτσάς έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και ο ρόλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προφορά.

Ο Κοπέογλου

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο επικός τσακωμός στην ταινία «Το Ανθρωπάκι», όπου ο Κώστας Βουτσάς ως Ευτύχης Κοπέογλου ζηλεύει αφόρητα τη σύζυγό του, που αποφασίζει να γίνει ηθοποιός. Την ίδια ώρα έχει να αντιμετωπίσει και τη γκρίνια της μάνας του. Ο καυγάς που ξετυλίγεται στην παραλία ήταν μια από τις πιο αστείες σκηνές της ταινίας. Αγαπημένη ατάκα το «αχ τι με κάμνεις…».

 

Κλασική είναι και η τελευταία σκηνή της ταινίας, όπου η Κικίτσα (Μάρθα Καραγιάννη) γυρίζει στο μαγαζί του Ευτύχη, έτοιμη πια να γεννήσει το παιδί τους.

Οι θαλασσιές οι χάντρες»

Μια από τις χαρακτηριστικές σκηνές ήταν και αυτή στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1967), με την Μάρθα Καραγιάννη να προσπαθεί να τον προσεγγίσει υποκρινόμενη πως της αρέσει το μπουζούκι που παίζει ο Κ. Βουτσάς και εκείνος να τη σνομπάρει. Κάποια στιγμή και αφού εκείνος απλά γρατζουνάει τις χορδές εκείνη του λέει: »Πότε έμαθες να παίζεις;», Χτες, της λέει εκείνος αφοπλιστικά. Στην ταινία του Γ. Δαλιανίδη παίζουν επίσης οι: Ζωή Λάσκαρη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου και Γιάννης Βογιατζής.