Νεκρό βρέφος: Τι απαντά ο ιατροδικαστής σε όσα λέει η μητέρα για την κακοποίηση - «Αποστάσεις» παίρνει η ΕΛ.ΑΣ.

«Σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις», επιμένει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που εξέτασε το 11 μηνών βρέφος που μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και απνοϊκό στο νοσοκομείο από τους Σύρους γονείς του.

«Από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» είπε μιλώντας στον Ant1  διαψεύδοντας την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους ότι αυτές προέκυψαν από την θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του. «Δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις» τόνισε

Διευκρίνισε δε ότι οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένονται θα δείξουν την αιτία θανάτου η οποία για την ώρα παραμένει άγνωστη.

Από την πλευρά τους αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν διαψεύδουν φυσικά τον ιατροδικαστή (άλλωστε δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, καθώς αποτελεί μία ξεχωριστή επιστήμη που δεν την γνωρίζουν), ωστόσο εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις. Ουσιαστικά αφήνουν ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο τα σημάδια κακοποίησης που βρέθηκαν να είναι τελικά αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής που έπαιρνε το βρέφος, το οποίο υπέφερε από επιληπτικούς σπασμούς. Αναλυτικότερα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο τα φάρμακα για τους επιληπτικούς σπασμούς να προκαλούν σημάδια που να παραπέμπουν σε κακοποίηση παρά φύση.

Επιστημονικά στοιχεία

Οι πληροφορίες λένε ότι οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δουλεύουν προσεκτικά την υπόθεση και δίνουν μεγάλη σημασία στην επιστημονική έρευνα βάζοντας στο μικροσκόπιο η κατάθεση της μητέρας που δίνει την «κλινική» εικονα του παιδιού.

Η γυναίκα είπε οτι το βρέφος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, ελάμβανε βαριά αγωγή (υπόθετα η λήψη των οποιων γινόταν με ένα ειδικό εξάρτημα) και εκει αποδίδει τις κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστης επισημαίνοντας οτι η κατασταση του παιδιου τις τελευταίες δεκαπεντε ημερες ειχε επιδεινωθει με αποτελεσμα να παθαινει σπασμους. Γεγονος που καθιστουσε ιδιαιτερα δυσκολη την ληψη της αγωγης καθως το βρεφος αντιστεκοταν.

Η εξέταση DNA

Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στον πατέρα του βρέφους και τον φίλο της οικογένειας έγιναν καθώς οι δύο άνδρες κρίθηκαν ύποπτοι ίσως λύσουν το μυστήριο. Βέβαια, η πρώτη εικόνα απο την εξέταση και των ανδρών αλλά και των αλλων δύο παιδιών της οικογένειας και του παιδιού του φιλικού ζευγαριού,δεν έδειξαν κακοποίηση όμως η επιστημονική έρευνα λένε οι αξιωματικοι του Ανηλικων ειναι αυτη που σε κάθε περίπτωση θα δώσει ξεκαθαρη εικόνα.